InnoTeP 2018: Innoveren voor een duurzame stad

Ook dit jaar vond op de laatste vrijdag van september (28/9) een InnoTeP conferentie plaats, met als thema ‘Innoveren voor een duurzame stad’. Aanleiding voor dit thema was de verkiezing van Nijmegen als ‘European Green Capital 2018‘. Plaats van handeling was De Lindenberg in het centrum van Nijmegen (Ridderstraat 23).

Het programma begon met een drietal sprekers die ingingen op de vraag wat een stad ‘slim’ maakt, gevolgd door een rondetafelsessie waarin een drietal ondernemers op het gebied van verwarmingssystemen werden ondervraagd door Pallas Agterberg van Alliander. Hierna volgden presentaties over innovatie in een stad, wat een campus succesvol maakt, de betekenis van ‘citydeals’ en innovatie op het gebied van waterzuivering. Ben Dankbaar stond als hekkensluiter stil bij het thema ‘de gelukkige stad’.

Het programma zag er als volgt uit (de links van de presentaties openen de pdf van de presentatie):

Vaste InnoTeP-bezoeker en hoogleraar aan de Open Universiteit Herman van den Bosch schreef een aantal essays over het thema ‘Smart City’ en bundelde deze in e-book – klik hier om het e-book ‘De Smart City Idee’ gratis te downloaden!

Lokale omroep RN7 maakte een kort videoverslag van InnoTeP 2018: