InnoTeP 2013: samenwerking bij innovatie

InnoTeP: Innovatie in Theorie en Praktijk

27 september 2013, 12u00 – 17u30 – De Lindenberg (Ridderstraat 23) – Nijmegen

InnoTeP 2013, een compacte conferentie over Innovatie in Theorie en Praktijk met maar liefst 8 bijdragen in één middag, vond plaats op op vrijdag 27 september in Nijmegen. Het speciale thema van dit jaar was samenwerking bij innovatie: tussen bedrijven onderling, tussen bedrijven en overheden en tussen bedrijven en universitaire onderzoekers.

Hieronder volgt de oorspronkelijke tekst van deze pagina met links naar de presentaties.

Na de succesvolle bijeenkomsten van de afgelopen twee jaren hopen we ook dit jaar weer een concrete bijdrage te leveren aan de kruisbestuiving tussen bedrijfsleven, wetenschap en overheid. Behalve door de Faculteit Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit wordt InnoTeP nu ook gesponsord door Océ en het Regionaal Nijmeegs Centrum voor Technologie.

Jasper Wesseling, directeur Innovatie & Kennis,  zal de rol van samenwerking in het innovatiebeleid van het Ministerie van Economische Zaken belichten. Twee kleine ondernemingen (Auto-Cell en Enki-Energy) laten praktische voorbeelden zien van succesvolle samenwerking in productontwikkeling. Rosalinde Klein-Woolthuis gaat ons vanuit de wetenschap bijpraten over vertrouwen, afhankelijkheid en samenwerking. Rob Kirschbaum zal ons alles vertellen over samenwerking op de Chemelot campus waar DSM open innovatie in de praktijk brengt. Michiel Hekkens zal iets vertellen over samenwerking met leveranciers bij Océ. Een adviseur van Significant zal zijn ervaringen met samenwerking in en met de publieke sector met ons delen. Ben Dankbaar sluit de middag af met een paar vergezichten uit de wereld van het innovatie-onderzoek.

Behalve nieuwe informatie uit wetenschap en praktijk biedt de bijeenkomst ook ruim mogelijkheden om te netwerken en nieuwe contacten te leggen. Op deze website kunt u overigens ook nog de presentaties van afgelopen jaar vinden.

Programma

12u00    Ontvangst met koffie en een broodje
12u30    Opening
12u35    Michiel Hekkens, global vice-president purchasing Océ
13u10    Jan van der Linden,  Directeur van Auto-Cell in Almelo, sterk in flexibele automatisering
13u45    Fredo Schotanus & Jan-Pieter Papenhuijzen, senior adviseur & partner Significant, nieuwsgierige professionals die werken aan publieke vernieuwing
14u20    Pauze
14u40    Jasper Wesseling, plaatsvervangend directeur-generaal (DG) Bedrijfsleven & Innovatie (B&I) en tevens directeur Innovatie & Kennis binnen dit DG bij het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie
15u15    Rosalinde Klein-Woolthuis, Vrije Universiteit en TNO (addendum: Handleiding voor samenwerking)
15u50    Rob Kirschbaum, Vice President Open Innovation Koninklijke DSM
16u25    Pauze
16u45    Rob Huisman & Stefan Blankenborg, Huisman Elektrotechniek en ENKI-Energy
17u20    Ben Dankbaar, hoogleraar innovatiemanagement
17u30    Borrel

 Locatie

  • De Lindenberg
  • Adres: Ridderstraat 23, 6511TM Nijmegen
  • Telefoon: 024-3273911


Grotere kaart weergeven

Openbaar Vervoer

De Lindenberg is gelegen in het centrum van Nijmegen, halte Burchtstraat, en per bus bereikbaar met de lijn 3 (richting Nijmegen), lijn 4 (richting Nijmegen), lijn 32 (richting Arnhem) en lijn 57 (richting Kranenburg).

De reistijd vanaf Nijmegen CS naar halte Burchtstraat is ca. 10 minuten.

Auto

Gedetailleerde aanwijzingen zijn te vinden op de website van De Lindenberg. Als u uit het noorden komt is het belangrijk Nijmegen via de Waalbrug binnen te komen, want De Lindenburg ligt slechts op een paar honderd meter afstand van die brug. Opgelet:  op knooppunt Valburg niet richting Nijmegen rijden, maar richting Bemmel/ Kleve/Nijmegen-Noord aanhouden. Op knooppunt Ressen dan uiteraard wel richting Nijmegen. U komt Nijmegen binnen via de Waalbrug. U slaat direct na de brug bij de eerste straat rechtsaf. Na 150 m draait de weg naar rechts, u ziet de Lindenberg, op de hoek links, voor u liggen. U bent de ingang van parkeergarage Kelfkensbos dan al gepasseerd, maar die van de Eiermarkt vind u door meteen weer links af te slaan.

Parkeren

De dichtstbijzijnde parkeergarages zijn Kelfkensbos en Eiermarkt. In parkeergarage Eiermarkt zijn alleen dagkaarten te verkrijgen. Blijft u langer dan 4 uur in de Lindenberg dan bent u het goedkoopst uit door uw auto in de Eiermarkt te parkeren. Parkeert U korter dan 4 uur dan kunt u de auto beter plaatsen in parkeergarage Kelfkensbos. Meer informatie over tarieven en openingstijden vindt u op www.nijmegen.nl/naarnijmegen

Klik hier om u aan te melden voor InnoTeP 2013.