InnoTeP 2011

InnoTeP: Innovatiemanagement in Theorie en Praktijk

30 september 2011 – Nijmegen

12u15-18u30 – Locatie: Gymnasion, zaal GN3, Heyendaalseweg 141 in Nijmegen (campus Radboud Universiteit, tegenover de Erasmustoren).

De deelnemers aan de InnoTeP conferentie van 30 september kunnen terugkijken op een middag met veel boeiende bijdragen en veel gesprekken in de wandelgangen. In het programma hieronder zijn de namen van de sprekers gelinkt naar pdf versies van hun presentaties. We hebben zoveel positieve reacties ontvangen op deze middag, dat we sterk overwegen om volgend jaar een InnoTeP 2 te organiseren. Allen, die zich aangemeld hadden, horen dan van ons. Geïnteresseerden die op andere wijze op deze website zijn gekomen, kunnen hun interesse kenbaar maken door een mailtje te sturen naar innotep@science.ru.nl

Het MICORD-programma –  Managing Innovation Collaboration and Outsourcing Research & Development – ging in september 2004 van start. De hoogleraren Ben Dankbaar en Jan de Wit, een senior onderzoeker en zes promovendi hebben onderzoek gedaan in drie belangrijke Nederlandse sectoren: de voedingsmiddelenindustrie, de proceschemie en de machinebouw. De doelstelling van het programma was om inzicht te krijgen in innovatienetwerken van bedrijven, en om met dit inzicht innovatie en innovatieve bedrijven te kunnen stimuleren. Aanleiding was de constatering dat er een kloof bestaat tussen de instellingen, waar onderzoek wordt gedaan en de bedrijven waar de resultaten van dat onderzoek zouden moeten worden toegepast. Het onderzoek werd gesponsord door Philips, ASML, Shell, AkzoNobel, NWO, TNO, DPI, TIFN en de ministeries van Onderwijs en Economische Zaken.

Als afsluiting van het MICORD-programma willen we samen met u kijken naar de rol van innovatieonderzoek in de praktijk. Wij hebben sprekers uitgenodigd die vanuit de praktijk van bedrijf en beleid ruime ervaring hebben met het aansturen en uitvoeren van innovatie en het toepassen van innovatieonderzoek. Wij vragen hen om in te gaan op hun ervaringen met de resultaten van innovatieonderzoek. Wat waren bruikbare concepten en theorieën en waar kwamen ze vandaan? Waar liggen kansen en mogelijkheden voor bedrijfskundig innovatieonderzoek in Nederland? We rekenen op een boeiende discussie die nieuwe perspectieven oplevert voor de interactie tussen onderzoek en praktijk van innovatie in Nederland.

Agenda

12:15 ‐ 13:00   ontvangst met eenvoudige lunch

13:00 ‐ 13:10   Opening (foyer Gymnasion)

13:10 ‐ 13:40   Ir. Hans Bakker (Director, The Bridge Business Innovators)

13:45 ‐ 14:15   Prof. Dr. John Bell (VP Head of Strategy & Partnerships, Philips Research)

14:20 ‐ 14:50   Dr. Wouter Noordman (Manager R&D Strategic Areas, FrieslandCampina)

14:50 ‐ 15:10   koffiepauze 

15:10 ‐ 15:40   Dr. Joris Meijaard (Director, Meijaard Innovation Realization)

15:45 ‐ 16:15   Ing. Hans Dijkhuis, MBA (Director Supply Chain Process Methodology, ASML)

16:15 ‐ 16:35   koffiepauze 

16:35 ‐ 17:05   Dr. Ir. Maarten van Gils (Consultant, KplusV organisatieadvies)

17:15 ‐ 17:45   Prof. Dr. Ben Dankbaar (Hoogleraar innovatiemanagement, Radboud Universiteit)

17:45 ‐ 18:30   borrel (foyer)

Locatie

Radboud Universiteit Nijmegen, gebouw Gymnasion, zaal GN3 (noordvleugel)

NB: de presentaties zullen plaatsvinden in zaal GN3, maar de lunch en borrel worden geserveerd in de foyer van het Gymnasion.

Adres: Heyendaalseweg 141, 6525AJ Nijmegen

(In de zuidvleugel van het Gymnasion bevindt zich het Universitair Sportcentrum)

Een plattegrond van de campus van de Radboud Universiteit vindt u hier.

Het Gymnasion is het L‐vormige gebouw rechtsonder op de plattegrond, gelegen tussen de sportvelden.

Route 

Plan uw route op http://maps.google.nl naar adres: Heyendaalseweg 141, Nijmegen. Volg op de bestemming de borden P7 om te parkeren.

Parkeren 

Het Gymnasion beschikt over een parkeergarage met circa 220 betaalde parkeerplaatsen. Betaald parkeren kost € 0,80 per uur of € 4 per dag. De betaalkassa staat in het Gymnasion op verdieping –1  bij de ingang naar de parkeergarage. Daarnaast is er in de nabijheid van het gebouw op parkeerterrein P7 parkeerruimte beschikbaar.

Openbaar vervoer 

Het Gymnasion op de campus van de Radboud Universiteit is goed bereikbaar met het openbaar vervoer:

  • Trein: Het Gymnasion ligt op ca. 15 minuten loopafstand van treinstation Nijmegen Heyendaal.
  • Bus: De reistijd per bus van Nijmegen CS naar het Gymnasion bedraagt minder dan 10 minuten. Bushalte ‘Erasmusgebouw’ aan de Heyendaalseweg ligt het dichtste bij het Gymnasion. Deze halte is vanaf station Nijmegen CS bereikbaar met de volgende buslijnen: 1 (Molenhoek), 3 (Wijchen), 4 (Wijchen via Zuid), 10 (Heyendaal Shuttle), 11 (Beuningen Aalsterveld). Deze bussen komen ook allemaal langs station Nijmegen Heyendaal.
  • Plan uw reis op www.9292ov.nl

Organisatie: Prof. Dr. Ben Dankbaar, MICORD, Institute for Science, Innovation and Society, Faculteit Natuurwetenschappen, Radboud Universiteit Nijmegen